Gode råd om efterisolering - Energivejleder - isoleringsvejleder​

Går du med overvejelser om efterisolering af din bolig, så er her 10 gode og konkrete råd inden du efterisolerer.

  1. Læs evt. husets energirapport/energimærke grundigt igennem. Det giver et godt billede af, hvor du med fordel kan sætte ind. Men lad dig ikke afskræmme af de anslåede ca. udgifter, da de oftest er skudt nogen ved siden af.

  2. Du bør efterisolere, hvis du bruger mere end 108 kilowatttimer om året pr. boligkvadratmeter. Det svarer til 15 liter olie eller 13,5 kubikmeter gas.

  3. Isolér som udgangspunkt altid først og skift til billigere varmekilde senere. Er du nødt til at vælge, så start med at isolere.

  4. Bed en Aut. isolatør eller energivejleder beregne, hvilke energimæssige tiltag, der bedst kan svare sig at gennemføre først. Det sikrer den bedste forrentning af de penge, du vælger at bruge på projekterne.

  5. Fokuser først og fremmest på områder i huset, der ikke er isolerede. De første 200 mm isolering giver en væsentlig større besparelse, end de ekstra 200 mm du lægger på allerede isolerede områder.

  6. Læg min. 200 mm ekstra isolering på loftet, hvis der kun er 100-150 mm i forvejen. At efterisolere loftet er et af de billigste tiltag med kortest tilbagebetalingstid.

  7. Er dit hus ikke hulmursisoleret, så få det gjort. Det betaler sig selv hjem på lidt over to år, hvis huset i øvrigt ikke har efterisolering af betydning.

  8. Isolér dine varmerør. Det vil betale sig hjem på et år, selv hvis du får professionel hjælp til opgaven.

  9. Udskift til lavenergiruder, hvis du vil øge komforten betydeligt. Men husk, det kan sjældent svare sig i forhold til, hvor meget du sparer på varmeudgiften.

  10. Overvej ekstra udluftning. Bed en fagmand vurdere, om det er nødvendigt at etablere ekstra udluftning i forbindelse med efterisolering for at undgå skimmel og fugt. Dette er typisk nødvendigt, når der efterisoleres med mineraluld.

AM Totalbyg Ringe ApS har mange års erfaring. Vi bestræber os altid på at yde den bedste og korrekte rådgivning.

Kontaktoplysninger

AM Totalbyg Ringe ApS

Langagergyden 18, 5792 Årslev, Fyn

​Telefon:​ 40 45 37 88 / 24 41 71 53

E-mail: amtotalbyg@gmail.com